A tökéletes munkafelület kiválasztása

A tökéletes munkafelület kiválasztása

A konyhatervezés nagyon komplex feladat, sok apró részlet kapcsolódásából készül el a várva várt eredmény: az új konyha. Az egyik fontos és nem mellesleg egy nagyon látványos rész a munkalap. Azonban a megjelenésen kívül, fontos tisztában lennünk azzal, hogy egyes felületek különböző tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezeket nézzük meg most ebben a bejegyzésben.

Klasszikus, laminált munkalap

Árkategória: kedvezőbb
A különböző anyagokból készült, rétegelt munkalap ideális választás lehet szűkebb budgettel rendelkezők számára. Előnye, hogy szinte bármilyen más anyag (kő, fa, természetes kő, beton) kinézetét képesek vagyunk ezzel megjeleníteni, rengeteg szín, forma lehetőség áll rendelkezésre. Viszonylag könnyű súllyal rendelkezik, könnyen tisztítható, azonban nem teljesen foltálló. Hátránya, hogy nem hőállóak, és nem teljesen karc és ütésállóak.

Tömörfa

Árkategória: kedvező és közepes
A természetesség kedvelői biztosan a tömör fa munkalap mellett teszik le a voksukat, hiszen fenntartható, egyedi, és nagyon kellemes légkört teremt az otthonokban. Azonban fontos tisztában lenni azzal, hogy a természetességéből adódóan könnyen karcolódik, magas hőfoktól sérülhet, a keletkezett foltok megmaradhatnak, valamint nedvesség hatására roncsolódhat a felület. Azonban a megfelelő ápolás és karbantartás mellett ezek mind megelőzhetőek. Kiváló választás nyaralóba, nem mindennapi használathoz.

Arbeitsplatte holz

Dekton

Árkategória: közepes és drága
A Dektonból készült munkalapok ellenállóak, mint a természetes kő, könnyen karbantarthatók és higiénikusak, mint az üveg, és elegánsak, mint a kerámia.
Megjelenése mellett előnye még, hogy folt-, karcolás-, UV-, víz- és tűzálló. Kis formátumban és nagy hasábokban is kapható, ezáltal ideális a nagyobb felületű konyhákhoz, illetve konyhaszigethez, így tökéletes a folytonosság megteremtéséhez. Széles színválaszték elérhető.
Hátrányaként csupán az árát mondhatjuk, azonban cserébe magas minőség és hosszú élettartam jellemzi ezt a felületet.

Gránit

Árkategória: közepes
Manapság gyakori választás a természetes kőből készült munkalap a konyhában, különösen, amelyek gránitból készülnek. Egészen magas hőálló képességgel rendelkezik, megbirkózik könnyedén minden konyhai balesettel. Könnyen tisztítható, azonban az ételmaradékot és a foltokat (különösen a savas folyadékokat, például ecet, citrom) egyből fel kell törölni, kiinduló állapotának hosszan tartó megőrzése érdekében. Rendkívül robosztus termék, strapabíró, ideális választás a mindennapi használatban lévő konyhákhoz. Hátrányaként említhető, hogy a tisztítása speciális szereket igényel (a savas tisztítószerek könnyen megtámadják a felületet), valamint a rendszeres karbantartásról sem lehet elfeledkezni (impregnálás.)

Modern konyha tömör fából

 

Silestone kvarckő

Árkategória: közepes és drága
Silestone® by Cosentino kvarckő a piacon kapható legmodernebb ásványi anyagokból, kvarcból és újrahasznosított anyagokból álló hibrid felület, amelyet az exkluzív és innovatív HybriQ® technológiával gyártanak. Ez a forradalmi technológia hatékonyan csökkenti a kristályos szilícium-dioxid-tartalmat, aminek eredménye egy innovatív, fenntartható és nagy teljesítményű ásványi felület. Igazán jó választás lehet ez egy modern konyhabútorhoz, mivel exkluzív színeket és textúrákat, valamint egyedi megjelenést kölcsönöz az új konyhának. A technológiának köszönhetően könnyen tisztítható, rendkívül ellenálló a szennyeződések, a karcolások ,a magas hőfok és egyéb foltok ellen.

Ha részletesebb információra van szükséged, akkor keress minket az elérhetőségeink egyikén.