Első saját konyhám, mire figyeljünk? - 1. rész

Első saját konyhám, mire figyeljünk? – 1. rész

Az első saját konyha megtervezése izgalmas, ugyanakkor komplex feladat. Tapasztalataink alapján, amikor úgy érzed, hogy már mindenre gondoltál, akkor biztos hogy van még valami, ami nem evidens. Most összegyűjtöttük a több mint 20 év konyhatervezésben és kivitelezésben szerzett tapasztalatunk alapján azokat a dolgokat, amelyre érdemes odafigyelni, amikor a saját konyhádat tervezed.

Költségvetés

Legfontosabb és az egész folyamatnak az alfája és omegája. A konyhatervezés során mindig tartsd szem előtt a rendelkezésre álló költségkeretet. Priorizáld és optimalizáld a kívánságaidat, annak érdekében, hogy ne érjen a végén meglepetés illetve ne kerülj  kellemetlen helyzetbe.

Ergonómia

Alapvetően az ember és munkakörnyezet megfelelő és kényelmes összehangolását jelenti, annak érdekében, hogy a konyhai tevékenységek hatékonyak, kényelmesek és biztonságosak legyenek. Egyik legfontosabb ergonómiai szempont a Munkaháromszög megfelelő kialakítása. Az ergonómiai tervezés egyik alapelve a munkaháromszög elve. Ez az elrendezési elv arra összpontosít, hogy a főzőlap, a mosogató és a hűtő közötti távolságok optimálisak legyenek, minimalizálva ezzel a felesleges mozgást és időveszteséget.

Konyhaformák

A konyha formája számos tényezőtől függ, beleértve a lakásunk beosztását, a rendelkezésre álló teret,  a nyílászárók elhelyezkedését, a konyhai munkafázisok, műveletek sorrendjét és az egyéni preferenciákat. Ennek függvényében érdemes átgondolni, hogy milyen formájú konyha lesz a legideálisabb a te otthonodban.  A leggyakoribb konyhaforma: egyvonalas konyha, L-alakú, vagy U-alakú konyha, konyhabútor konyhaszigettel.


A konyhatervezéshez fontos tényezők  felsorolását a következő cikkünkben folytatjuk.
A Simon Kitchen egyedi, személyre szabott konyhák tervezésével és gyártásával foglalkozik, több mint 20 éve. Amennyiben további kérdésed lenne, keress minket bizalommal: