Költségvetés
Legfontosabb és az egész folyamatnak az alfája és omegája. A konyhatervezés során mindig tartsd szem előtt a rendelkezésre álló költségkeretet. Priorizáld és optimalizáld a kívánságaidat, annak érdekében, hogy ne érjen a végén meglepetés illetve ne kerülj kellemetlen helyzetbe.
Ergonómia
Alapvetően az ember és munkakörnyezet megfelelő és kényelmes összehangolását jelenti, annak érdekében, hogy a konyhai tevékenységek hatékonyak, kényelmesek és biztonságosak legyenek. Egyik legfontosabb ergonómiai szempont a Munkaháromszög megfelelő kialakítása. Az ergonómiai tervezés egyik alapelve a munkaháromszög elve. Ez az elrendezési elv arra összpontosít, hogy a főzőlap, a mosogató és a hűtő közötti távolságok optimálisak legyenek, minimalizálva ezzel a felesleges mozgást és időveszteséget.
Konyhaformák
A konyha formája számos tényezőtől függ, beleértve a lakásunk beosztását, a rendelkezésre álló teret, a nyílászárók elhelyezkedését, a konyhai munkafázisok, műveletek sorrendjét és az egyéni preferenciákat. Ennek függvényében érdemes átgondolni, hogy milyen formájú konyha lesz a legideálisabb a te otthonodban. A leggyakoribb konyhaforma: egyvonalas konyha, L-alakú, vagy U-alakú konyha, konyhabútor konyhaszigettel.
A konyhatervezéshez fontos tényezők felsorolását a következő cikkünkben folytatjuk.
A Simon Kitchen egyedi, személyre szabott konyhák tervezésével és gyártásával foglalkozik, több mint 20 éve. Amennyiben további kérdésed lenne, keress minket bizalommal: